Infodossier audiostreaming

De dag van vandaag is haast iedereen het gewoon om draadloze verbindingen voor diverse dingen te benutten. En van die dingen is streamen van je muziek in bijvoorbeeld je auto of thuis vanuit je luie zetel. De markt heeft ons door die gewoonte voorzien van een aantal mooie en handige apparaten die makkelijk in je dagelijkse omgeving te plaatsen zijn. Of je nu thuis op een vaste plaats je muziek wenst af te spelen, of je wilt je luidspreker meenemen om er op locatie gebruik van te maken. Voor elk van deze toepassingen hebben we luidsprekers in verschillende maten en kleuren in ons assortiment.

Streaming

Voor velen van ons is het ondertussen al een gewoonte, maar wat doe je eigenlijk als je audio streamt? Je speelt dan bijvoorbeeld muziek vanop je smartphone of tablet af op een apparaat zonder daarmee fysiek in verbinding te staan. Het bestand dat je afspeelt moet daarvoor zelfs niet fysiek aanwezig zijn op je bron of doelapparaat. Via online streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music, Google Play Music, Deezer, Soundcloud,… heb je vaak een enorm aanbod ter beschikking. Dat kan in de vorm van een abonnement of in bepaalde mate zelfs gratis. Het bronbestand wordt dan online afgespeeld zonder echt vaste opslag op je toestel in beslag te nemen. In de applicaties van dergelijke streamingdiensten is het vaak wel mogelijk om afspeellijsten lokaal beschikbaar te maken zodat je je favoriete muziek ook offline ter beschikking hebt.

Welke luidspreker?

Je kan je streamingaudio afspelen op je mobiele toestel maar als je een beter geluidsbeeld met meer diepgang, volume,… wilt, dan zoek je een apparaat dat of draadloos of eventueel bekabeld via AUX-aansluiting,… kan worden aangesloten. Draadloos is vanzelfsprekend de meest gebruiksvriendelijke connectie en geeft je een enorme bewegingsvrijheid. Je kan snel wisselen tussen verbonden apparaten waardoor je ook je familie of vrienden snel connectie met je streaming luidspreker laat maken. De meest gebruikte draadloze verbinding tussen smartphone/tablet en dergelijke speakers is zonder twijfel Bluetooth. Mede omdat zowat ieder mobiel toestel Bluetooth ter beschikking heeft, is een Bluetooth speaker een logische keuze. Ook andere draadloze verbindingen zoals via je Wifi-netwerk in huis is bij sommige toestellen mogelijk. Apple bijvoorbeeld, maakt van deze Wifi-verbinding gebruik om via ‘Airplay’ muziek en video af te spelen.

Onder de draadloos aan te sturen luidsprekers zitten er natuurlijk heel wat verschillen. Bij aankoop is het belangrijk om je op voorhand af te vragen op welke plaats je de luidspreker wilt gebruiken. Staat hij steeds op dezelfde plaats in de buurt van een vast stopcontact of ben je van plan het toestel te verplaatsen of onderweg mee te nemen? Kies je voor dat laatste, dan is de actieve luidspreker best uitgerust met een geïntegreerde batterij. Zo kan je je speaker meenemen voor een picknick in het park, gewoon een luie namiddag buiten in de tuin, naar het speelplein met vrienden,…

Om je nog beter wegwijs te maken in deze wereld, gaan we hieronder wat dieper in op een paar toestellen uit ons assortiment.

Marshall

De meesten onder ons associëren de merknaam Marshall onmiddellijk met de gigantische gitaarversterkers die letterlijk voor een ‘wall of sound’ kunnen zorgen bij diverse concerten uit de rockwereld. Maar Marshall is nog veel meer dan alleen dat. De Britse fabrikant zet ook een uitgebreid assortiment aan actieve speakers en hoofdtelefoons op de markt. Vanzelfsprekend in hun eigentijdse Marshall look en feel.

Marshall Stockwell

De Stockwell is Marshall’s antwoord op de vraag naar draagbaarheid en gebruiksgemak. Deze compacte actieve luidspreker is voorzien van twee klasse D versterkers en twee 2.25” woofers om samen een stevig en toch geraffineerd geluid neer te zetten. De amper 1.2 kilogram wegende speaker kreeg een interne accu die je maar liefst tot 25 uur van muziek kan voorzien. Je luisterapparatuur kan draadloos via Bluetooth 4.0 maar ook bekabeld via AUX-kabel aangesloten worden. Bovenop de speaker staan twee mooie authentieke bass en treble tone controle draaiknoppen die je nog meer greep geven op de weergave van jouw favoriete geluid.

De Marshall Stockwell portable speaker kost 249 euro. Koopt u het toestel samen met de handige flipcover dan kost hij 279 euro. Die flipcover is ook los verkrijgbaar voor 39 euro.

Marshall Woburn

Met de Woburn gaat Marshall resoluut voor een no compromise speaker. Wil jij power en punch in je huis halen dan is de Woburn absoluut iets voor jou. Met de stereotype Marshall look haal je met deze speaker een niet alleen een mooi stuk in huis. Met ‘luid’ in het achterhoofd ontworpen de Britse specialisten dit toestel om zo makkelijk en zuiver hoge treble weer te geven zonder af te geven in de lage basstonen. De analoge treble, bass en volumeknoppen geven je totale controle over je de output van je favoriete nummer, de 2 Class D 20W en 1 50W versterker zorgen voor de rest.

Aansluiten kan draadloos via Bluetooth maar ook bekabeld via optische audiokabel, jack- of cinch-aansluiting. Geef de Woburn thuis een mooie plaats of eender waar je over en stopcontact beschikt, hij zal je overal van de nodige zuiverheid en power kunnen voorzien. Bij VBC Computers verkrijgbaar voor 499 euro.

MARSHALL SPEAKER WOBURN CREAM (ITHAMARWOBUCREA)

MARSHALL SPEAKER WOBURN CREAM (ITHAMARWOBUCREA)

499
op voorraad in centraal magazijn
MARSHALL PORTABLE SPEAKER STOCKWELL CASE (ITHAMARSTOCKCAS)

MARSHALL PORTABLE SPEAKER STOCKWELL CASE (ITHAMARSTOCKCAS)

Online niet meer beschikbaar, informeer voor de stock bij uw specialist.

Audio Pro

De Scandinavische fabrikant Audio Pro heeft al meer dan veertig jaar een voorliefde voor actieve luidsprekers. Recentelijk, in 2010, stapte Audio Pro mee op de trein van de draadloze luidsprekers met haar Addon serie. Binnen deze serie vinden we modern en strak vormgegeven actieve luidsprekers die er naast mooi uit te zien ook nog eens aardig klinken. Van kleine bookshelf speakers tot uitgesproken vloerstaanders met bijhorende subwoofer, het volledig draadloos aan te sturen gamma van actieve speakers is te beluisteren bij ons in de winkel.

Audio Pro Addon T3

De Addon T3 is voor Audio Pro de ultieme carry-on speaker die je tot 12 uur muziek levert op maximaal vermogen. Strak vormgegeven en verkrijgbaar in diverse kleuren, is deze actieve luidspreker voorzien van tweemaal 5W en eenmaal 15W aan class D versterking. Het toestel is aan te voeren via een draadloze Bluetooth 4.0 verbinding of bekabeld via een 3.5 mm jack. Handig om mee te nemen en schitterend om naar te kijken en te luisteren, de Addon T3 staat zijn mannetje makkelijk voor 249.99 euro.

Audio Pro Addon T14

Met de Addon T14 haal je twee actieve bookshelf speakers in huis. Potent genoeg om een strakke basslijn aan te houden zonder je in de steek te laten bij frêle damesstemmen of hoge tonen in je favoriete elektronische muziek. Onderling aan elkaar te linken via een audiokabel geven ze je bewegingsvrijheid om een mooi stereobeeld klaar te zetten in je luisterruimte. Een van de twee is voorzien de knoppen en aansluitingen en stuurt probleemloos de tweede speaker aan.

Of je nu je muziek via Bluetooth of een bekabelde AUX of optische verbinding afspeelt, deze Addon T14 zet een schitterend open beeld neer. Twee maal 50W aan Class D versterking zet je audio zonder kleuring om in geluid terwijl de ¾” tweeter de hoge tonen verzorgt en de 4.5” woofer de midden en lage tonen voor zijn rekening neemt. Wil je het geheel nog meer diepgang geven? Sluit dan de apart verkrijgbare Addon Subwoofer aan op de ‘sub out’ uitgang.

Het koppel Addon T14 actieve luidsprekers kost 399 euro en is verkrijgbaar in wit en zwart.